Босовете на Куинс Парк Рейнджърс си направиха “гаргара” със скандалния халф Джоуи Бартън - бившият капитан на тима остана без номер за новия сезон. Предишният номер на звездата – 17, бе даден на новото попълнение Райън Нелсън, който дойде от Тотнъм. Доскоро Бартън тренираше с Флийтууд Таун, който се подвизава във Втора лига.

Джоуи бе наказан за 12 мача, след като получи директен червен картон срещу бившия си тим Манчестър Сити в драматичния последен кръг на Висшата лига. Суровата санкция бе наложена заради поведението му преди на напусне терена, когато изрита в гръб Серхио Агуеро, а по пътя към съблекалнята опита да се сбие и с Венсан Компани. „Остават ми още 3 години по договора с КПР. Това ще са вълнуващи времена за тима, а аз възнамерявам да бъда част от тях. Междувременно обаче се нуждая да вляза във форма. Флийтууд е млад клуб, който върви напред. Направили са 5 промоции за последните години. Ще е страхотно, ако успея да помогна на някого от младите им играчи“, заяви Бартън.
Според последни информации от британските медии интерес към скандалджията има Олимпик (Марсилия). Във френския гранд играеше в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век един от най-техничните английски футболисти в историята - вълшебникът Крис Уодъл. В Монако пък бродираше друг фамозен техничар - Глен Ходъл.