Голмайсторът на френския шампион ПСЖ Килиан Мбапе си навлече гнева на старши треньора Томас Тухел и отнесе сериозно наказание. Най-резултатният футболист във френската Лига 1 с 25 попадения до този момент нарушил правилата на 45-годишния германски специалист и заради това получи мега глоба в размер на 180 000 евро, което си е сериозна сума дори при годишна заплата от 18 милиона евро.

Според авторитетното издание „Екип“ причината за санкцията на френския национал, който има 29 гола и 15 асистенции в 33 срещи този сезон във всички турнири, е закъснение за разбор на тима заедно със съотборника му Адриен Рабио. Това се случило точно преди дербито срещу Олимпик (Марсилия) на 28 октомври миналата година. Тогава двамата гледали „Ел Класико“ между Барселона и Реал (Мадрид) – 5:1 на „Камп Ноу“, и забравили за часовника. Едва след края на първото полувреме те тръгнали за срещата с треньора Тухел преди сблъсъка с марсилци, спечелен впоследствие от парижани с 2:0 на „Велодром“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

И докато Мбапе трябва да се бръкне дълбоко за глоба, последствията за Рабио са още по-сериозни. Халфът е изваден от състава на ПСЖ до 27 март, след като той купонясвал в нощен клуб след отпадането от Манчестър Юнайтед (2:0 и 1:3) на 1/8-финалите в Шампионската лига. Освен това Рабио харесал в социалните мрежи видео на сънародника си Патрис Евра. Бившият защитник на Манчестър Юнайтед, Марсилия, Ница, Ювентус, Монако и Уест Хям се подиграл на парижани след елиминирането им от най-престижната европейска клубна надпревара.