Футболният съдия Антон Рженьов (на снимката) беше нокаутиран от играч на аматьорския Пахтакор на мач от второто ниво на шампионата на Иркутска област срещу Виктория.

Първо страничният рефер е блъснат от Бобомурод Аланазаров. Инцидентът е описан в доклада на арбитъра и заради това играчът е получил тригодишна дисквалификация.

След края на срещата Рженьов пък е нокаутиран с удар в главата от друг футболист на Пахтакор – Дилмурод Капланов, който вече е отстранен за три години заради по-раншно прегрешение, но продължава да ходи на мачовете.

„Веднага след края на мача получих силен удар в задната част на главата и врата. За кратко време изпаднах в безсъзнание. Когато се свестих, разбрах, че ударът е нанесен от Капланов. Той е искал да ме удря още, но е бил спрян от играчите на Виктория“, обясни реферът.

Антон Рженьов и Футболната федерация на Иркустка област вече са завели дело за нанасяне на телесна повреда срещу Дилмурод Капланов. Те искат по този начин да прекратят посегателството над съдиите, което е често срещано в най-долните нива на руския футбол.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)