Воденият от българина Ивайло Петев национален отбор по футбол на Босна и Херцеговина победи Румъния с 1:0 в двубой от Лигата на нациите.

Влезлият като резерва Смаил Превляк вкара единствения гол в срещата в 68-ата минута.  Нападателят замени на почивката получилия контузия капитан Джеко. 

Въпреки доброто представяне на домакините местните фенове за пореден път поискаха оставката на българския специалист, освиркаха го и напуснаха демонстративно трибуните. Част от привържениците издигнаха транспарант с надпис - "Петев, вън! Кой е следващият?".

Босна  води в класирането на група 3 от Лига "В" на Лигата на нациите с 4 точки. Толкова има и Финландия след днешната победа с 2:0 над Черна гора. Балканският тим е трети с 3 точки, а Румъния на бившия треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску е на дъното с 0.

Напрежение за Петев имаше и при интервюто след края на срещата по местната телевизия. Българинът бе затрупан с въпроси за стила на игра и проблемите в тима.

"Мисля, че показахме добри неща, но все още има какво да подобрим. Искам всеки мач да е по-добър. Работим и се надявам след четири дни да изглеждаме по-добре.

Лошото е, че хубавите неща лесно се забравят и се гледа само негативното. Трябва да се борим, резултатът е най-важен", заяви Петев и си тръгна видимо ядосан.

Winbet - победата е емоция! (18+)