Пореден инцидент претърпя Станимир Стоилов в първенството на Кипър. Воденият от него Анортозис днес гостува на Омония в дербито на първия кръг на плейофите в местния шампионат. В 43-ата минута агитката на Анортозис обсипа терена с бомбички и димки, след което страничният съдия припадна на терена. След минути той бе свестен, след като му се оказа медицинска помощ. В 75-ата минута проливен дъжд се изсипа над терена, което принуди главният рефер да прекрати двубоя. Всичко това се случи при резултат 1:0 за Омония. Единственото попадение реализира Леандро в последната минута на първото полувреме.

След около 10 минути футболистите отново излязоха на терена. Главният арбитър даде 24 минути добавено време, но Анортозис така и не стигна до равенството. Халфът на националния ни отбор Станислав Ангелов бе титуляр и игра цял мач за Анортозис.

12.jpg

Преди около месец двата тима играха един срещу друг в мач от редовния сезон. Тогава на стадиона на Анортозис се стигна до масови мелета и двубоят бе временно прекратен, след което доигран и завърши 0:0. По-рано пред годината заради издънки на феновете Анортозис понесе служебна загуба с 0:3 от Ермис, което бе и единственото поражение за Стоилов, откакто работи в Кипър.

Днешното поражение е второ за българския специалист след служебното от Ермис. След първия кръг на плейофите лидер е АПОЕЛ с 65 точки, който би АЕК с 1:0. Омония е на второ място с 53 точки, Анортозис е трети с 45 точки, четвърти е АЕК с 42. Четирите отбора играят по два пъти един срещу друг, след което определят шампиона и участниците в евротурнирите./БЛИЦ

10.jpg

8_1.jpg