Италианският нападател Марио Балотели премина в Олимпик (Марсилия). 28-годишният ексцентричен футболист акостира на "Велодром" от Ница, след като разтрогна договора си с досегашния си клуб.  

Контрактът на Балотели с Олимпик е до края на сезона. Има опция за удължаването му, ако от Марсилия останат доволни от изявите му в следващите няколко месеца. 

Балотели все още няма отбелязан гол този сезон, но в последните две години има 33 попадения в 51 мача във френската Лига 1.

"Нападателят обикновено е виновен, когато не вкарва голове, но понякога има и външни фактори. Може би трябваше да напусна Ница преди началото на сезона, а след това не успях да си тръгна. Но ще го компенсирам", каза Балотели при официалното си представяне като футболист на Олимпик. 

Попитан какви са амбициите му, Супер Марио се пошегува: "Моята амбиция е да завърши тази пресконференция, да отида на тренировка и да видя дали ще мога да играя в петък." 

Олимпик (Марсилия) е домакин на втория Лил в среща от Лига 1, която ще се играе в петък от 21:45 часа.

Треньорът Руси Гарсия се надява Балотели да помогне на отбора му. Олимпик е седми в класирането с 31 точки. Лидерът ПСЖ има изразителна преднина от 53.