Звездата на Фенербахче Раул Мейрелеш бе наказан с лишавне от състезателни права за 12 мача от турското първенство. Тежката санкция е заради поведението на португалеца по време на супердербито срещу Галатасарай с 1:2 в последния кръг.

В 82-ата минута бившият халф на Челси получи червен картон, след което се изплю в лицето на главния съдия Али Озкагюл. Секунди по-късно португалецът показа жест, намекващ за хомосексуалната ориентация на рефера. Именно заради тези изцепки турската федерация наложи и тежкото наказание на Раул.

29-годишният португалски национал бе твърда резерва през миналия сезон в Челси и заради това предпочете да премине във Фенербахче. Той загуби титулярното си място в тима от Лондон, а от новия започна в само един от трите мача в Премиършип, и не се появи в игра за Суперкупата на Европа срещу Атлетико (Мадрид) – 1:4.

С пристигането на белгиеца Еден Азар и бразилеца Оскар на “Стамфорд Бридж” за него не остана място. Мейрелеш побърза да подпише с Фенербахче, където негов съотборник е холандецът Дирк Кайт, дошъл от Ливърпул.