Второ издание на Ел Класико в рамките на една седмица ще се състои днес от 17:00 часа на “Сантяго Бернабеу”. Срещата ще бъде с малко по-различен заряд, защото е за първенството на Испания, където почти всичко е предрешено. Каталунците са със 16 точки преднина на върха и почти не съществува интрига за шампионската титла. Интригуващият сблъсък, които ще прикове вниманието на футболните запалянковци по цял свят, ще бъде предаван директно по ТВ+ за абонатите на "Булсатком", както и в БЛИЦ.

Именно поради тази причина и предвид предстоящият реванш за Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед, се очаква Жозе Моуриньо да заложи на играчи, които по-рядко попадат сред титулярите. Специалния все още се колебае дали да пусне головата машина Кристиано Роналдо или да му даде почивка. Феновете на тима подкрепят идеята за пускане на резервите, като в анкета на вестник “АС” 90% поискаха Жозе да заложи на тях.

Очакванията са на терена от първата минута да се появят Марсело, Кака, Алваро Мората, Кайехон, Модрич и Есиен.

От своя страна каталунците имат леки проблеми със състава. Шави е твърдо аут от двубоя, докато Лионел Меси е под въпрос, тъй като е болен. Каталунците нямат двубой през седмицата в Шампионската лига и няма нужда да дават почивка на основните си играчи. Алексис Санчес се завърна в групата и вероятно ще започне като титуляр. Барселона ще се хвърли здраво в битката, за да си върне за загубата пред няколко дни с 1:3 за Купата на краля.

Това ще бъде мач номер 17 между двата гранда в рамките на 3 година. Серията започна с назначението на Жозе Моуриньо начело на Реал Мадрид през 2010-а. Тогава той загуби първото си дерби на "Hoy Камп" с 0:5, но по-късно статистиката му значително се подобри.

Барса има само една победа в последните 7 сблъсъка. Това показва, че Моуриньо отдавна е намерил слабите места на съперника и те вече няма с какво да го изненадат. Той успя да открие съпротива на мегазвездата Лео Меси, след като в последните 9 издания на "Ел Класико", аржентинецът вкара само веднъж от игра. Не е изключено това да е последното му дерби, като наставник на Реал.

В медиите се появиха информации, че той ще се тръгне, след края на сезона.



2.jpgРеал (Мадрид) - Барселона1.jpg

Днес от 17:00 часа
Мадрид, "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Мигел Перес Ласа
Пряко по БЛИЦ и ТВ+ "Булсатком"

Вероятни състави:
Реал (Мадрид): Диего Лопес, Алваро Арбелоа, Пепе, Рикардо Карвальо, Марсело, Микаел Есиен, Лука Модрич, Рикардо Кака, Хосе Кайехон, Алваро Мората, Карим Бензема

Барселона: Виктор Валдес, Даниел Алвеш, Хавиер Масчерано, Жерард Пике, Жорди Алба, Тиаго Алкантара, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста, Алексис Санчес, Давид Вия, Лионел Меси