Шампионът на Северна и Централна Америка - мексиканският Тигрес изненадващо се класира за финала на Световното клубно първенство по футбол след победа с 1:0 над бразилския Палмейрас - номер 1 в Южна Америка. 

В герой се превърна звездата на мексиканците Андре-Пиер Жиняк, който вкара от дузпа решителното попадение. Французинът започна да тормози отбраната на бразилците още в 5-ата минута, когато стреля с глава, но Уевертон спаси. В 34-ата минута французинът отново бе спрян от бразилския вратар, а в 53-ата минута защитник задържа играч на Тигрес в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Жиняк застана зад топката и  реализира за 1:0.

В 58-ата минута гол на бразилците не бе зачетен заради засада. В добавеното време Палмейрас поиска дузпа за нарушение срещу Рони, но съдията бе категоричен, че такова няма.

Другият финалист ще бъде определен утре от 20:00 часа наше време с двубоя между първенеца на Африка - Ал Ахли и този на Европа - Байерн (Мюнхен).

По-рано през деня се изигра мачът за 5-ото място между Ал Дуаил и Улсан, който бе спечелен от катарския тим с 3:1. Това бе първият двубой от Световното клубно първенство, свирен от жена.