Победният гол на Емре Джан за успеха на Ливърпул с 1:0 над Уотфорд като гост във Висшата лига взриви не само феновете на „червените“, но също така британските медии и социалните мрежи. Попадението на германеца вече попадна сред заявките за най-красив гол на годината.

Заради изпълнението на Джан известната организация Прес Асосиейшън припомни най-красивите голове със задни ножици в историята на Висшата лига. Сред тях са попаденията на Димитър Бербатов и Уейн Рууни за Манчестър Юнайтед в дерби мачове.

БЕНИТО КАРБОНЕ СРЕЩУ НЮКАСЪЛ ПРЕЗ 1997 ГОДИНА
Италианският нападател на Шефилд Уензди създаде нещо прекрасно на „Сейнт Джеймсис Парк“, за да вкара един най-недооценяваните голове в историята на Висшата лига. Получавайки далечен пас, Карбоне овладя топката на гърди, повдигна си я с десния крак и след това с ножичен удар я прати във вратата на Нюкасъл.
 


ДИМИТЪР БЕРБАТОВ СРЕЩУ ЛИВЪРПУЛ ПРЕЗ 2010 ГОДИНА
Подобно на изпълнението на Карбоне и Бербатов сам изработи гола си, но използва само две докосвания на топката, за да я прати във вратата. Центрирането на Нани отдясно беше предназначено за Рууни, но се оказа твърде високо за него. Топката дойде до Бербатов, който с дясното бедро я подхвърли във въздуха и с удар над главата си я изстреля във вратата на Пепе Рейна. Това беше един от трите гола на българина в този мач за победата на Манчестър Юнайтед с 3:2.
 


УЕЙН РУУНИ СРЕЩУ МАНЧЕСТЪР СИТИ ПРЕЗ 2011 ГОДИНА
Най-запомнящия се от 252-ата гола на Рууни за Манчестър Ютайтед се оказа решителен за крайния изход на дербито, играно на „Олд Трафорд“. При резултат 1:1 Уейн Рууни донесе победата на „червените дяволи“ с прекрасно попадение в 78-ата минута. Той посрещна от въздуха центриране на Нани, което Мика Ричардс се готвеше да изчисти с глава, за да прати топката в ъгъла на вратата на Джо Харт.
 


КРИСТИАН БЕНТЕКЕ СРЕЩУ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ПРЕЗ 2015 ГОДИНА
Две минути преди Антони Марсиал да вкара първия си гол във Висшата лига за Манчестър Юнайтед в дербито срещу Ливърпул, Бентеке зарадва феновете на мърсисайдци с прекрасно попадение. Опит на Дейли Блинд да избие с глава центриране отдясно отклони топката към нападателя на Ливърпул, който с ножичен удар опъна мрежата на вратата на Давид де Хеа.
 


АНДИ КЕРЪЛ СРЕЩУ КРИСТЪЛ ПАЛАС ПРЕЗ 2017 ГОДИНА
Преди попадението на Джан срещу Уотфорд имаше сериозни аргументи, че Керъл е вкарал най-красивия гол за сезона. Нападателят често беше критикуван от феновете на „чуковете“ заради непостоянството си, но срещу Кристъл Палас се оказа в правилния момент на далечната греда, за да посрещне центрирането на Майкъл Антонио. Най-впечатляващото беше силата, с която Анди Керъл прати топката в горния ъгъл на Уейн Хенеси.
 


ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА