Ерата на чешкия вратар Петър Чех в Челси свърши с началото на новия сезон в английската Висша лига. Португалският мениджър на „сините” Жозе Моуриньо официално обяви след победата с 3:1 при гостуването на Бърнли, че неговият избор за №1 този сезон е белгийският национал Тибо Куртоа, който бе титуляр снощи.

"Вратарят има нужда от стабилност. Не може да го сменяте всеки мач. Преди десет години бях принуден да поставя на скамейката отличен вратар като Кудичини, за да освободя място за Чех. Трябва да се мисли за бъдещето. Затова взех решението Куртоа да бъде вече титулярен вратар на Челси", отсече Моуриньо.

Решението на Специалния едва ли ще задържи Чех на „Стамфорд Бридж”, тъй като чехът не би искал да е резерва на Куртоа. 32-годишният вратар почти сигурно бързо ще си потърси нов отбор, за да може да играе редовно. Така резерва на белгиеца Куртоа ще бъде Марк Шварцер.

"Нито един играч не е щастлив, ако не играе всеки мач, понякога ако дадеш почивка на някой играч, те не са доволни и от това. Мисля, че първо трябва ясно да кажем, че искаме той да остане, защото искаме да имаме двама топ вратари плюс Марк (Шварцер), който също е страхотен вратар и чудесен човек. Надявам се все пак да остане. Петер не е поискал да се махне и се надявам да не го направи", допълни португалският мениджър във връзка с предстоящото решение, което трябва да вземе Чех.