Халфът на Атлетик (Билбао) Андер Ерера най-накрая реши да представи своята версия за проваления трансфер в Манчестър Юнайтед, след като през последните два дни отказа да коментира спекулациите около сделката.

„Както каза нашият президент, единствената опция бе те да платят освобождаващата ми клауза от 36 милиона евро и след това да ме убедят да напусна Атлетик. Не съм стигал до споразумение с Юнайтед. Горд съм, че отправиха оферта, но Атлетик искаше да остана и аз съм доволен, че ме ценят така високо”, сподели Ерера.

„Клубът бе пределно ясен, но моят агент ми каза, че Манчестър Юнайтед няма намерение да плати клаузата. В нито един момент нито аз, нито агентът ми не сме постигали споразумение с Юнайтед. В нито един момент не съм разговарял с тях”, допълни халфът.

„Чувствам се поласкан, че един от най-големите клубове в света, какъвто е Манчестър Юнайтед, оправи оферта за мен. Атлетик не искаше да преговаря и аз оценявам това. Щастлив съм тук. Ще продължа да демонстрирам своята отдаденост към клуба, както го правя от първия ден, в който пристигнах”, завърши баскът.