Отношенията на футболния отбор Барселона и УНИЦЕФ често свързват футболистите с благородни инициативи. В началото на месеца играчите посетиха местни болници и окуражиха децата в тях.

Сега стана ясно, че защитникът Ерик Абидал е направил личен жест към 15-годишния Хуан Гарсия, който се бори с рака. 32-годишният французин разбрал, че семейството на детето има затруднения в плащането на болничните сметки и такси и тъй като нямал пари в себе си свалил часовника си за 20 хиляди паунда и го подарил на момчето.

Както е известно, миналата година той претърпя операция от тумор на черния дроб, но се възстанови бързо и се върна на терена.

“Предложих на Ерик да си вземе часовника, но той каза, че здравето на сина ми е най-важно. Той продължава да идва в болницата и да окуражава децата. Не мога да ви опиша колко щастливи са те, когато той е при тях. За моето семейство Абидал е повече от човек, той вече е идол”, заяви бащата на момчето.

Тази вечер се очаква Абидал да бъде титуляр за Барса в реванша с Реал (Мадрид) от турнира за Купата на краля. Каталунците приемат големия си съперник на своя стадион, като имат аванс от 2:1 след първата среща.