Датският национал Кристиан Ериксен изрази огромна благодарност към всички за подкрепата след кошмара с него по време на Евро 2020 и разкри каква е голямата му мечта. Халфът колабира на терена по време на двубоя от груповата фаза срещу Финландия, а лекари, сред които и докторът на Лудогорец – Валентин Великов, се бориха за живота му няколко минути.

„Целта ми е да играя на Световното първенство в Катар. Искам да играя. Това е моето мислене през цялото време. Това е моята цел, моята мечта. Дали ще попадна в състава на Дания за Мондиал 2022 е друго нещо, но моята мечта е да се върна на голямата футболна сцена“, коментира Ериксен в интервю за телевизия „DR1“.

„Сигурен съм, че мога да се върна, защото не се чувствам по-различен. Физически се върнах в топ форма. Това е моята цел и все още ми остава известно време. Дотогава просто ще играя футбол и ще докажа, че съм отново на същото ниво“, каза още Ериксен.

„Беше странно, защото не очаквах хората да ми пращат цветя, защото бях умрял за пет минути. Беше малко необикновено, но много мило от всички. Хората продължават да ми пишат. Благодарих на хората, които успях да видя лично, благодарих на докторите, на моите съотборници и техните семейства”, спомни си Ериксен за кошмара от миналото лято.

„На всички фенове, които ми изпратиха хиляди писма, имейли и цветя, или които дойдоха при мен по улиците в Италия и Дания, на тях искам да им благодаря за цялата подкрепа, която получавам от целия свят и ми помогна да премина през всичко това”, завърши халфът, който е без отбор, след като договорът му с Интер бе прекратен.