Мениджърът на Лестър Свен Йоран Ериксон обяви пред “Скай Спортс”, че за футболистите ще бъде по-честно премахването на трансферните прозорци и да бъде разрешено на клубовете да търгуват през цялата година.
 
Бившият селекционер на националния отбор на Англия привлече Джърмейн Бекфорд от Евертън срещу 2,5 милиона паунда в последния ден на летния трансферен прозорец. Според информациите “лисиците” са направили неуспешни опити да привлекат Никица Йелавич от Рейнджърс и Ники Мейнард от Бристъл Сити.
 
63-годишният швед счита, че голяма част от сделките от 31 август са били извършени от отчаяние и поставя под съмнение дали двата трансферни периода през годината са най-добрата система.
 
“Понякога човек се чуди дали е правилно да имаме трансферен прозорец. По-лесно е клубовете да търгуват през цялата година. Така е по-честно и за футболистите. Сигурен съм, че голяма част от сделките в края на август са били направени прекалено спешно. Това не е правилно. Моето мнение е, че старата система беше по-добра. Аз съм стар, може и да греша”, заяви Ериксон./БЛИЦ