Еспаньол бе ударен изключително лошо у дома от Реал Сосиедад. Гостите от Сан Себастиан разгромиха каталунците с 5:0 в последен мач от 23-ия кръг на Примера Дивисион и ги оставиха само на точка от зоната на изпадащите.

Още в 5-ата минута Йонатас се възползва от пас зад защитата на "папагалчетата" и сам срещу вратаря го прехвърли за 0:1. Три минути по-късно гостите организираха бърза контраатака, при която Вела пое дълъг пас на Пардо и надбягвайки двама защитници отново прехвърли вратаря на Еспаньол, за да удвои.

В 53-ата минута Реал Сосиедад се възползва от грешка в защитата на противника, след която Оярзабал комбинира с Пардо. Последният го изведе сам срещу вратаря и резултата набъбна до 3:0 за баските.

Четвъртият гол заби Диего Рейес, който в 55-ата минута след центриране от корнер с глава отклони в далечния ъгъл. Йонатас оформи пък крайния резултат в последната минута. Той се възползва от хаос в защитата на Еспаньол, която не успя да изчисти добре топката и от границата на малкото наказателно поле разстреля влезлия като резерва Пау Лопес.

След убедителния си успех Реал Сосиедад заема 11-а позиция с 27 точки. Еспаньол е 17-и с 22 точки.

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!