ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Мартин Петров бе освободен от Еспаньол. Българският нападател няма да получи удължение на контракта си и напуска в края на този месец, обяви официалният сайт на клуба.

Българското крило дойде при "папагалите" през зимата, след като разтрогна договора си с Болтън. В Еспаньол Петров беше основно резерва, макар да бе единственото ново попълнение през зимния трансферен прозорец. Врачанинът ще получи 100 000 евро компенсация.Договорката за тази компенсация е била заложена в контракта за 6 месеца, който крилото подписа. За каталунците 34-годишният българин изигра 134 минути в 8 мача.

Мартин вече си търси друг отбор. Оферти към него има от втородивизионни германски и испански тимове. Както БЛИЦ първи писа, Христо Стоичков обаче държи Петров да се завърне на “Армията” и да помогне на отбора, ако сагата с финансовата криза приключи. “Да, има такъв вариант, но нищо конкретно до момента. Нека първо видим какво ще се случи с ЦСКА. После трябва да се говори подробно и със самия Мартин. В ЦСКА е абсурд да му предложим парите, които получава в Еспаньол, но знаете, че той е с цесекарско сърце. Всичко е въпрос на разговори”, заявиха източници на БЛИЦ.

Мартин Петров игра в ЦСКА от януари 1997 до януари 1999 година, след което беше продаден на швейцарския Сервет (Женева).