Финалът на Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Борусия (Дортмунд), спечелен от "белия балет" с 2:0, два пъти беше прекъсван заради нахлуване на фенове на терена. Всеки един от тях носеше фланелка с надпис „Mellstroy“.

Още преди изтичането на първата минута на големия мач трима от запалянковците се озоваха на игрището. Единият опита да си направи селфи с Джуд Белингам. Друг имитира традиционното ликуване на Кристиано Роналдо след гол, а третият беше спрян от Марсел Забицер от Борусия (Дортмунд). В 80-ата минута други двама влязоха на терена, като един от тях се снима с Винисус Жуниор.

Бързо обаче стана ясно каква e причината за толкова масово нахлуване на тревата на „Уембли“. Оказва се, че беларуският влогър Андрей Бурим (наричащ се Mellstroy) е предложил възнаграждение от 350 000 долара на първия, който успее да пробие охраната на финала на Шампионската лига и да се озове на терена, облечен с фланелка с надпис „Mellstroy“.

Беларусинът е доста успешен в социалните мрежи. Той има собствено предаване в платформата „Kick“, където се радва на 470 700 абонати. 25-годишният Бурим има 3 милиона последователи в „Инстаграм“ и още 1,8 милиона в „Тик Ток“.

Андрей Бурим е роден през 1998 г. в град Томел. От 2015 г. води видеоблог, в който коментира компютърни игри – най-вече „Minecraft“, „CS:GO“ и „Dota 2“.

„Незаконно е да се влиза на терена на „Уембли“. Ние строго осъждаме постъпките на тези хора, които прекъснаха финала на Шампионската лига. Всички са арестувани и предадени на властите, за да им бъдат повдигнати обвинения“, обявиха от управата на лондонския стадион.