Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард даде прощална пресконференция като играч на "мърсисайдци" преди заминаването си за САЩ, където подписа с местния Лос Анджелис Галакси.
 
Джерард вероятно ще изведе "червените" за последен път с капитанската лента на "Анфилд" при домакинството на Кристъл Палас в събота. Полузащитникът говори за времето в Ливърпул от 1998 година, когато става част от първия отбор.
 
"Изключително горд съм от това, което постигнах в този клуб. Израснах с мечтата да играя с екипа на Ливърпул поне един път в живота ми. А вече 17 години съм в отбора", заяви халфът.
 
Той бе запитан и кой е любимият му гол за тима.
 
"Най-добрият ми гол за Ливърпул? Най-много се радвах на хеттрика срещу Евертън след всички подигравки, които съм отнасял от "сините носове" през годините. Но ако трябва да определя най-важното ми попадение, то безспорно е срещу Олимпиакос през 2005 година. Без него нямаше да има Истанбул (финал на Шампионската лига с Милан (3:3) и победа с дузпи)".

Джерард бележи в 86-ата минута за победа с 3:1 в груповата фаза, с която "мърсисайдци" прескачат групата като втори отбор след Монако. След това идват победите над Байер (Леверкузен), Ювентус, Челси и Милан на финала.