Стотици се събраха край църквата в аржентинския град Прогресо, за да изпратят местния футболист Емилиано Сала, който на 21 януари загина при самолетна катастрофа в Ламанша.

Поклонението пред останките на бившия нападател продължи 7 часа и продължи докато всички желаещи не поднесоха цветя. Службата на отец Хосе Мариа Сориа беше излъчвана на високоговорители пред църквата, тъй като храмът не успя да побере всички.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Сред присъстващите бяха мениджърът на Кардиф Нийл Уорнък и клубният шеф Кен Чоо. Както е известно, Емилиано Сала загина точно след трансфера си от Нант в Кардиф. Самолетната катастрофа стана при завръщането му в Уелс от Франция, където отиде да си събере багажа и да се сбогува с бившите си съотборници.

Точно в 3:32 часа след обяд най-близките приятели на Сала и бившите му съотборници изнесоха ковчега и го поставиха в катафалката. По пътя до траурния автомобил останките на бившия футболист бяха съпроводени от аплодисменти.

„Сбогуване, каквото никой не очакваше. Всички тук познаваха Сала и се гордеят от неговия път в живота, който беше прекъснат по такъв ужасен начин. Никой в Прогресо няма да забрави Емилиано“, обяви бившият треньор на футболиста Диего Солис.