Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо повлиял за трансфера на Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид) в Ювентус това лято, съобщава "Мирър". Специално уверил босовете на "червените дяволи" да се откажат от мераците си да върнат Роналдо на "Олд Трафорд", където португалецът игра преди звездния си деветгодишен период в "кралския" клуб.

Петкратният и актуален носител на "Златната топка" непрекъснато бе спряган за завръщане в Юнайтед, но неговият сънародник Жозе Моуриньо забранил сделката.

Мотивът на Моуриньо за отказване от сделка за Роналдо бил запазване на финанси за привличането на централен защитник, какъвто също не бе осигурен на Специалния. На „Театъра на мечтите” пристигна само младокът от Порто Диого Далот.

Роналдо напусна Реал (Мадрид) като лидер във вечната голмайсторска листа на клуба с 450 попадения в 438 срещи, за да премине в Ювентус, с чийто екип все още няма гол в Калчото след три изиграни кръга. За Манчестър Юнайтед португалецът има реализирани 84 гола в 196 срещи.

Моуриньо бе треньор на Роналдо в Реал и двамата спечелиха заедно шампионската титла в Примера дивисион през сезон 2011/12, една Купа на Краля година по-рано и Суперкупата на Испания през 2012 година.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ В СЕРИЯ "А"