УЕФА написа и разпрати писмо до 55-те си федерации-членове, в което настоява да не бъдат прекратявани първенствата в отделните страни. Припомняме, че към момента само в Белгия решиха да сложат край на шампионата и титлата е за Брюж, който оглавяваше класирането преди спирането на футбола заради пандемията. 

Българският футболен съюз също работи по план, при който сезонът няма да се доиграе в пълния му вид, а ще бъде спрян след края на мачовете от редовната му част - тоест, след още два кръга. И за шампион ще бъде обявен лидерът към този момент - Лудогорец.

"Скай Спортс" разпространи писмото на УЕФА до футболните федерации: 

"От първостепенна важност е дори в такава ситуация на пандемия нашите състезания да се решават на терена и по правилата на спортната битка. Както и да раздаваме титлите само на базата на резултатите.

Като отговорни лидери на нашия спорт, ние трябва да направим всичко, докато това е възможно и правилата ни позволяват, сезонът да бъде завършен.

Имаме увереност, че футболът ще се върне в следващите месеци под форма и условия, диктувани в отделните държави от съответните власти. И вярваме, че прекратяването или отменяне на сезоните е прибързано и нечестно.

Следвайки внимателно развитието на настоящата ситуация, работната група по календара ще посочи възможно най-скоро и в идеалния случай до средата на май кой от плановете може да бъде приет за завършване на сезона, без да оставя никой зад себе си. Спирането на състезанията наистина трябва да бъде последното средство, след като се признае, че никоя алтернатива на календара не би позволила да приключи сезона".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!