Обединението на арменските футболни фенове First Armenian Front (FAF ultras) пое отговорност за акцията с флага на Нагорно-карабахската република, която беше проведена по време на мача от Лига Европа между Дюделраж (Люксембург) и Карабах (Азербайджан).

Срещата завърши при резултата 2:0 в полза на азерския тим, а скандалът с флага се случи след втория гол на Карабах. Заради спусналия се дрон се наложи 20-минутно прекъсване на мача. Заради скандала Азербайджанската футболна федерация подаде жалба до УЕФА, а европейската централа изразиха готовност да разследват инцидента.

Още преди началото на мача в профила във „Фейсбук“ на арменските фенове имаше призив всички внимателно да гледат срещата на стадион „Жози Бартел“. След това стана ясно, че акцията е предприета от арменски футболни запалянковци, живеещи в Белгия.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Конфликтът в Карабах започва през февруари 1988 г., когато Нагорно-карабахската автономна област (НКАО) обявява напускането си от Азербайджанската ССР. През септември 1991 г. в централния град на НКАО Степанакерт (Ханкеди) е обявено създаването на Нагорно-Карабахската република (НКР). В хода на последвалия конфликт властите на Азербайджан загубиха контрол над Нагорни Карабах.

През 1992 г. в Минск са проведени преговори за мирно разрешение на конфликта. Азербайджан настоява за съхраняването на своята териториална цялост, а Армения защитава интересите на непризната република, тъй като НКР не е страна в преговорите. Районът продължава да е спорен, а Армения и Азербайджан са в състояние на враждебно отношение.