Новият мениджър на Челси Енцо Мареска категорично се отказа от услугите на бившия национал на Англия Рахийм Стърлинг, който след като не игра нито минута в първия мач за сезона срещу Манчестър Сити във Висшата лига, не попадна и в картотеката на отбора за мачовете срещу Сервет в плейофите на Лигата на конференциите.

Стърлинг се присъедини към Челси преди две години с трансфер на стойност 57 милиона евро от Манчестър Сити, но не успя да повтори доброто си представяне на „Стамфорд Бридж“, като отбеляза само 19 гола в 81 изиграни мача.

Това обаче съвсем не е причината Челси да иска да се отърве от него. Както твърди журналистът на „Sky Sports“ Кейв Солхекол, Стърлинг няма клауза в договора си, която да предвижда намаляване на заплатата му, ако Челси не успее да си осигури място в Шампионска лига.

Стърлинг печели 1,2 милиона паунда на месец и има договор, който го обвързва с Челси за още три години и се твърди, че това е причината клубът да иска да се отърве от него.

Всички останали футболисти имат клауза за намаляване на заплатите, но само Стърлинг успя да я избегне и вече е финансово бреме за клуба.

Що се отнася до евентуалното му заминаване за Саудитска Арабия, той според съобщенията изобщо не харесва тази идея и иска да остане в Англия със семейството си.