Нова бурна ситуация се разиграва около лагера на Челси, след като Енцо Мареска остави Рахийм Стърлинг за втори пореден път извън групата. Англичанинът не беше измежду резервите и в двубоя срещу Манчестър Сити през уикенда, който "сините" загубиха с 0:2. Агентите на Стърлинг не останаха особено доволни от това решение на Мареска, като веднага след двубоя с "гражданите" се поинтересуваха какво е бъдещето на техния футболист на "Стамфорд Бридж".

Мениджърът отговори, че няма как да включи всички футболисти в групата. Медиите на Острова спекулират, че Стърлинг най-вероятно ще бъде продаден, а фаворит за подписа му е Ювентус. 

Челси се изправя срещу Сервет на 22 август (четвъртък) от 22:00 часа в плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите. Лондончани отпътуваха за Швейцария и без Бен Чилуел, Уесли Фофана и Тосин Адарабиойо.

"Сините" купиха  11 нови през това лято. В момента отборът надвишава 40 човека, като се очаква да има доста изходящи трансфери в следващите дни. 

Стърлинг бе привлечен в Челси през лятото на 2022г. За тима от Западен Лондон англичанинът има 81 мача, в които е вкарал 19 гола и е направил 12 асистенции.