Ръководството на Евертън постигна договорка с колегите си от изпадналия в Чемпиъншип Уигън да плати компенсация от 1,5 милиона паунда за привличането на мениджъра Роберто Мартинес, съобщават медиите на Острова.

"Карамелите” от Ливърпул търсят нов наставник, след като Дейвид Мойс напусна, за да поеме шампиона Манчестър Юнайтед, след като сър Алекс Фъргюсън сложи край на треньорската си кариера.

"Разговаряхме с Бил Кенрайт (б.р. президент на Евертън) и постигнахме договорка за сделката. Разбрахме се за компенсацията и Роберто е свободен да подпише контракт с Евертън", обяви собственикът на Уигън Дейв Уилън.

В края на изминалия сезон Роберто Мартинес напусна мениджърския пост в Уигън, след като изведе тима до триумф във ФА Къп, но не успя да предотврати изпадането от Висшата лига. Босът на Уигън Дейв Уилън обаче обяви, че клубът ще поиска неустойка за оставащата част от договора на Мартинес, ако някой клуб го пожелае.

39-годишният испански специалист води Уигън от 2009 г., като преди това беше начело на Суонзи. През кариерата си на футболист испанецът е играл за Сарагоса, Белагер, Уигън, Мъдъруел, Уолсол, Суонзи и Честър.