Бившият мениджър на Уулвърхемптън Мик Маккарти се завърна начело на националния тим на Ейре, заменяйки като селекционер напусналия Мартин О‘Нийл. В щаба на Маккарти влизат друг бивш мениджър на Уулвс Тери Конър и голмайсторът на ирландците за всички времена Роби Кийн. Последният дебютира за националния отбор под ръководството на Маккарти.

,,За мен е чест отново да съм мениджър на Ейре. Удовлетворен съм, че от асоциацията ми гласуваха доверие да ръководя отбора на Евро 2020. ,В последните 15 години се занимавах с клубен футбол, така че това е ново предизвикателство за мен, но е познато“, заяви Маккарти, който има 57 мача за представителния тим и е участник на Евро 1988 и Мондиал 1990. През 1996 година той става селекционер на Ейре за първи път, заменяйки на поста Джак Чарлтън.

Сега Маккарти подписа двугодишен договор и ще бъде заменен от Стивън Кени след Евро 2020. Кени напусна наскоро Дъндок и стана наставник на младежкия тим до 21 години на Ейре.

,,Радвам се, че Тери Конър, колега, на когото имам доверие и доказан специалист, както и Роби Кийн, един от най-добрите играчи, на които съм бил треньор, ще са в ролята на мои асистенти“, добави новият селекционер на Ейре.