Футболната Асоциация реши да започне разследване около удара на Стивън Джерард без топка срещу Майкъл Браун при снощната победа на Ливърпул срещу Портсмут с 4:1.
Реферът Стюарт Атуел имаше добър поглед върху инцидента и спря играта, след което разговаря с двамата футболисти, но не санкционира капитана на "мърсисайдци" с жълт картон.
Шефовете на дисциплинарната комисия към ФА искат да знаят дали арбитърът е спрял играта заради удара на Джерард или е видял друго нарушение.
В случай, че Атуел е спрял играта с различни мотиви, Джерард ще бъде обвинен в непристойно поведение и ще отнесе 3 мача наказание. Ако пък се окаже, че съдията е маркирал именно удара на Стивън, тогава Асоциацията ще остане с вързани ръце и няма да може да накаже допълнително халфа.
"Трябва да разберем защо реферът отсъди нарушение. Дали е заради елемента, който всички видяхме по телевизията или заради нещо различно. Ще работим върху това, след като получим доклада на арбитъра", заяви говорителят на ФА.
29-годишният Джерард вече се размина с наказание, след като миналата седмица при загубата с 0:1 от Уигън показа неприличен знак срещу съдията Андре Маринър.