Италианският селекционер на Англия Фабио Капело подаде оставка, съобщи Футболната асициация на Англия на официалния си сайт.

В краткото съобщение се казва, че италианският специалист напуска поста си веднага след спешни разговори с президента на ФА Дейвид Бернстийн и генералния секретар Алекс Хоум.

„Разговорът е бил фокусиран върху решението на Борда на ФА да отнеме капитанската лента на Англия от Джон Тери и отговорът на Фабио Капело в интервю за италианска телевизия. На продължилата повече от един час среща бе приета оставката на Фабио и той ще напусне треньорския пост на Англия незабавно“, казват още от ФА.

Капело влезе в конфликт с босовете на английския футбол, след като разкритикува решението на асоциацията да отнеме капитанската лента на Джон Тери. Бранителят на Челси бе заподозрян, че е обидил на расистка основа колегата си от КПР Антон Фърдинанд.

В четвъртък от 14:00 часа българско време Дейвид Бернстийн и мениджърския екип на националния отбор на Англия ще дадат пресконференция на Уембли.