Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас и нападателят Робин ван Перси попаднаха в групата на тима за утрешното гостуване на Барселона в осминафинален реванш от Шампионската лига.
 
Очакваше се 27-годишният холандец да пропусне мача заради контузия на коляното, получена по време на финала за ФА Къп с Бирмингам (1:2). След двубоя Арсен Венгер обяви, че Ван Перси ще бъде извън игра за три седмици.
 
Днес обаче Ван Перси тренира с “артилеристите” и попадна в групата от 19 играчи, като преди мача ще отпадне един футболист.
 
Сеск Фабрегас лекува травма на коленно сухожилие. Според Венгер обаче 23-годишният капитан е готов на 90% за игра. Испанецът и холандецът не играха за Арсенал при загубата с 1:4 от Барса на четвъртфиналния реванш преди година.
 
Арсен Венгер разкри, че халфът Джак Уилшир, който обърна глезен при нулевото равенство със Съндърланд в събота, е готов да излезе на терена на “Камп Ноу”. Александър Сонг и Тио Уолкът отпадат заради контузии./БЛИЦ
 
ГРУПАТА НА АРСЕНАЛ: Мануел Алмуния, Войчех Шчесни, Йохан Джуру, Гаел Клиши, Еманюел Ебуе, Киърън Гибс, Лоран Косчиелни, Бакари Саня, Себастиан Скилачи, Сеск Фабрегас, Андрей Аршавин, Джак Уилшир, Томаш Росицки, Самир Насри, Абу Диаби, Денилсон, Никлас Бенднер, Маруан Шамах, Робин ван Перси