Халфът на Челси Сеск Фабрегас критикува своето поведение и това на съотборниците в последните срещи на тима във Висшата лига. „Сините” от Лондон спечелиха титлата миналия сезон, а сега са на едва 16-о място във временното класиране след поражението си при визитата на лидера Лестър (1:2) в 16-ия кръг.

"Всички трябва да сме отговорни за случващото се. Ако си голям играч, на който му плащат като на голям играч, си длъжен да бъдеш и играеш като такъв", заяви Фабрегас пред „Би Би Си”.

"И да не сме в най-добрата си форма, трябва да играем на върха на възможностите си. Нямаме право да показваме такова поведение, каквото имаме в последните месеци. Нормално е да има и по-слаби сезони, лоши мачове, но не трябва отношението ни да бъде такова", допълни испанският футболист.

"В момента мислите ми са насочени само към мача със Съндърланд в събота. Искам да спечелим, а аз да играя на върха на възможностите си. Време е да се върнем на победния път", каза още Фабрегас.

Днес бордът на директорите в Челси се събира на извънредна среща за решаване на бъдещето на мениджъра Жозе Моуриньо, който може да получи сериозна неустойка в размер на 40 милиона паунда при евентуално освобождаване от поста му.