Халфът на Арсенал Сеск Фабрегас се опита да надъха съотборниците си преди реванша с Манчестър Юнайтед, като заяви, че огромните суми, платени за Димитър Бербатов и другите суперзвезди на "червените дяволи" няма да струват нищо на "Емиратс" тази вечер. Капитанът на "артилеристите" е твърдо решен да оправдае предпазливия подход на Арсен Венгер относно привличането на скъпоструващи футболисти. Испанецът смята, че победа в днешния полуфинал от Шампионската лига ще докаже веднъж завинаги, че има алтернатива на това да си купиш успеха.

Предполагаемият стартов състав на Арсенал ще струва около 108 милиона паунда по-малко от 11-ицата на Алекс Фъргюсън. Според Фабрегас, който премина в Арсенал срещу едва 500 000 паунда от Барселона през 2003 година, парите не са всичко, когато става въпрос за печеленето на големи отличия.

"Само защото един футболист струва 20 милиона паунда, това не означава, че е по-добър от някой, който е оценен на 2 милиона. Това е било показвано в миналото от играчи на Арсенал - Патрик Виейра, Денис Бергкамп, Робер Пирес и Тиери Анри. Те бяха най-добрите в света - футболисти, които са печелили световни купи и европейски първенства. В същото време има играчи, които струват 20 или дори 30 милиона и не са завоювали нищо. Ние знаем какво можем в Арсенал и колко сме добри. Трансферните суми не означават нищо", заяви Сеск Фабрегас, визирайки косвено Димитър Бербатов./БЛИЦ