Новото попълнение на Барселона Франсеск Фабрегас даде първата си пресконференция, след като подписа с клуба за 5 години и заяви, че сякаш не си е тръгнал. Юношата на каталунците се трогна от интереса и заяви, че е приятно впечатлен от посрещането.

„Днес е много щастлив ден за мен, защото в последните седмици не знаех какво ще се случи. Силно исках трансфера, но все не се стигаше до споразумение. Чувствам се така сякаш никога не съм си тръгвал от Барса и всичко е било вчера. Благодаря на Пеп Гуардиола и на всички в клуба за усилията, които положиха през всичкото това време и, че не спряха да вярват в мен”, започна плеймейкърът.

Сеск не пропуска да каже няколко добри думи за своя ментор Арсен Венгер, който му отвори пътя към големия футбол в Арсенал. „ Венгер винаги ще има специално място в живота ми и ще продължи да ми бъде като втори баща. Той ми даде всичко във футбола. Това, че днес съм тук, до голяма степен се дължи на него. Винаги ще съм му благодарен за това, което направиза мен”.

24-годишният атакуващ халф не се плаши от конкуренцията. “През всичките тези години следих какво се случва в любимия ми отбор. Горд съм, че в най-големия тим в историята на футбола има място за мен”, сподели Фабрегас.