Една от най-дългите трансферни саги в историята на съвременния футбол приключи успешно, след като Арсенал и Барселона официално се разбраха за завръщането на Франсеск Фабрегас на „Камп Ноу”. Новината бе потвърдена от сайтовете и на двата клуба.

Юношата на каталунците избяга от "Камп Ноу" на 16-годишна възраст и проби за големия футбол именно в Лондон. От няколко години насам обаче испанският национал мечтаеше за завръщане в родния си клуб. В крайна сметка Арсенал се примири с желанието на халфа и се съгласи на оферта от 34+6 милиона евро, които Барса ще плати. Допълнителните 6 милиона евро ще дойдат под формата на бонуси при постигнати резултати на Фабрегас с фланелката на Барса. От всичките 34 милиона евро 5 милиона ги дава самият играч.

Днес сутринта Фабрегас ще премине задължителните медицински тестове и в 13:30 часа испанско време ще подпише договора си с Барселона, който според каталунските медии ще е за срок от 5 сезона. Футболистът се е съгласил и на по-ниска заплата, за да улесни преминаването си в редиците на каталунците. След подписването на договора Сеск ще бъде представен официално на обществеността. /БЛИЦ