Милан победи трудно у дома Специя с 2:1 в късния мач от съботната програма на 13-ия кръг в италианската Серия "А". Капитанът на домакините Тео Ернандес откри резултата за домакините в 21-ата минута, а в 59-ата Даниел Малдини, син на легендата на "росонерите" Паоло Малдини, изравни за гостите. В 89-ара минута Оливие Жиру с акробатичен удар в стил Златан Ибрахимович донесе победата на шампионите, но бе изгонен с втори жълт и червен картон.

Още преди да е изминала и една минута Ориги пробва акробатичен удар, който се оказа неточен. В 16-ата минута домакините се разминаха с това да открият резултата, след като Крунич шутира и прати топката в напречната греда, а секунди по-късно вратарят с крак изби удар на Диас с глава.

В 21-вата минута чудесно центриране на Исмаел Бенасер намери в наказателното поле Тео Ернандес, който си овладя топката на гърди и с воле я прати в мрежата за 1:0. Последва петминутно преглеждане на ситуацията с ВАР заради съмнения за засада, но в крайна сметка голът бе признат.

В добавеното време на първата част Милан беше много близо до втори гол, но не успя да стигне до него. Тогава шут на Рафаел Леао претърпя рикошет и след това срещна гредата, а добавката на Крунич беше спасена от Драговски.

След почивката в 59-ата минута Даниел Малдини отне топката от Месиас и с майсторски удар изравни за 1:1. Шест минути по-късно резервата Сандро Тонали вкара страхотен гол с далечен шут от дъгата пред наказателното поле, но след намесата на ВАР той беше зачетен заради нарушение на Фикайо Томори срещу Нзола за началото на атаката. Веднага след това в игра за гостите се появи Петко Христов, но българинът не можа да помогне да бъде предотвратена загубата.

В 79-ата минута резервата Даниеле Верде опита да изненада Татарушану с прехвърлящ удар, но не сполучи. Три минути след това се стигна до разправия между играчи на двата отбора. След нейния край Микаел Фабри показа жълти картони на Нзола, влезлия като смяна Жиру и Ернандес.

В 89-ата минута Тонали центрира към Жиру, който със странична ножица отбеляза победния гол за своя тим, но си съблече фланелката и бе изгонен с втори жълт и червен картон.

С тази победа Милан събра 29 точки и излезе на второ място във временното класиране на Серия А, където Специя е на 17-а позиция с 9 точки в актива си.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!