Шампионът Байер Леверкузен се позабавлява за 5:1 при визитата си на Айнтрахт Франкфурт в мач от 32-ия кръг на германската Бундеслига и продължи невероятната си серия с 48-и мач без загуба този сезон във всички турнири. Гранит Джака даде аванс на шампионите в 12-ата минута, но Юго Екитике изравни в 32-рата минута. До края на двубоя последваха четири гола за тима от Леверкузен, които бяха дело на Патрик Шик, Есекиел Паласиос, Жереми Фримпонг и Виктор Бонифас.

Двубоят започна с натиск от страна на Байер Леверкузен, който поведе още в 12-ата минута, когато Роберт Андрих изведе Адам Хложек по лявото крило. Чехът навлезе навътре и опита подаване към свой съотборник, топката обаче рикошира в крака на футболист на домакините и стигна до Гранит Джака, който с мощен удар от границата на наказателното поле реализира.

Айнтрахт Франкфурт възстанови паритета в 32-рата минута, когато Фарес Шаиби изведе Юго Екитике зад гърба на отбраната на „аспирините“, а французинът засече с глава. Байер Леверкузен обаче успя да си върне преднината още преди края на първото полувреме. В 44-ата минута Адам Хложек центрира за Патрик Шик, който стреля с глава. Кевин Трап успя да играе с топката, но не и да я отклони и тя влезе във вратата.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Аспирините“ продължиха със силната си игра и на старта на второто полувреме, като закономерно стигнаха до трети гол в 58-ата минута, когато Нилс Нкунку повали Нейтън Тела в наказателното поле на своя тим, а съдията посочи бялата точка. Есекиел Паласиос се нае с изпълнението на дузпата и реализира.

В 77-ата минута Адам Хложек бе изведен по лявото крило на чиста позиция и не се засуети, а подаде към Фримпонг, за който остана само да чукне топката в опразнената врата. Разгромът за Айнтрахт Франкфурт стана пълен в 89-ата минута, когато „орлите“ допуснаха и пети гол, когато Виктор Бонифас бе точен от дузпа.

Леверкузен, който вече стана шампион на Германия, запазва пълните шансове да остане непобеден до края на сезона в Бундеслигата. Тимът на Чаби Алонсо има 84 точки в актива си. Айнтрахт Франкфурт пък е 6-ти с 45 точки и продължава борбата за място в Европа.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА! 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!