Полицията в Рим е арестувала фен на Барселона след сбиване с привърженици на Манчестър Юнайтед след победата на испанския клуб на финала на Шампионската лига.

31-годишният испанец е задържан в ранните часове на днешния ден, след като две групи фенове се сбили в северната част на Рим. Мъжът, чието име не се споменава, е бил пиян и е нападнал униформен служител, обявиха от полицията.
 
След този инцидент общата бройка на задържаните в последните два дни е 19, включително привърженици на двата тима. Повечето от арестуваните са с обвинения за участие в сблъсъци с други фенове и оказана съпротива.
 
При най-сериозните инциденти, британски фен бе наръган в бедрото рано сутринта в сряда, а двама гръцки привърженици на английския клуб бяха порязани с нож за хъртия след мача.
 
Полицията все още разследва инцидентите. В Остия, крайбрежно предградия на Рим, четирима италианци са арестувани за това, че са наръгали и пребили американец, когото объркали с фен на Манчестър Юнайтед.
 
След победата на Барселона с 2:0 на “Стадио Олимпико”, Рим бе залят от огромна, мирно настроена тълпа от празнуващи испански фенове, които се къпеха във фонтана “Треви” и огласяха историческият център на града с “Оле, оле”./БЛИЦ