Фенът, който нападна вратаря на АЗ Алкмаар Естебан Алварадо по време на мач от турнира за Купата на Холандия между Аякс и АЗ Алкмаар получи забрана да не посещава "Амстердам Арена" в следващите 30 години, съобщава месната преса.

Холандският вестник "Де Фолкскрант" пише, че от Аякс са информирали адвоката на 19-годишния фен, че той няма да може да посещава домакинските мачове на Аякс в следващите 30 години.

Наказанието, която е най-голямото в историята на клуба, включва и околностите на стадиона. Както е известно срещата на 21 декември беше прекратена, след като вратарят на АЗ Алкмаар Естебан Алварадо ритна запалянко, нахлул на терена. Стражът заяви, че е реагирал по този начин, защото запалянкото пръв го в нападнал и ритнал. Алварадо получи червен картон.

Веднага след този инцидент треньорът на АЗ Алкмаар Герт Ян Фербек нареди на своя отбор да напусне терена и мачът беше прекратен при резултат 1:0 за Аякс.

От Аякс обявиха, че хулигана вече и имал забрана да не влиза на стадиона, но е бил с билет, издаден на името на друг човек. Клубът ще предяви иск за обезщетение и за двата инцидента.