Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Феновете на Астън Вила организират специален турнир в чест на Стилиян Петров. По този начин те искат да покажат възхищението си към Стенли, който служи за вдъхновение на всички, борещи се с левкимията.

Бившият капитан на нашия национален отбор е истински идол за феновете на Астън Вила, които не пропускат повод да засвидетелстват огромните си любов, уважение и признателност към българина. Преди няколко дни първото официално интервю на Стенли пред клубната телевизия на "виланите" предизвика възхищение заради начина, по който българският халф се справя с коварната болест левкимия.

В края на сезона отбори от по петима души ще премерят сили в благотворителна надпревара, приходите от която ще бъдат дарени на фондация, набираща средства за лечение на рака. 8 тима ще бъдат разделени в групи по 4 и победителите от крайното класиране ще играят импровизиран финал на стадиона на Астън Вила "Вила Парк". Това ще се случи веднага след края на последното домакинство на в Премиършип - на 12 май, когато бирмингамци приемат Челси.

Цената за записване на отборите ще бъде 19 паунда, в чест на номера, с който Стенли игра за Вила и за националния ни отбор. Естествено, Петров е патрон на благотворителния турнир и ще подари фланелка с автограф на играчите, чийто отбор успее да събере най-много пари за благородната кауза.