Група фенове на Хайдук (Сплит) е нападала вербално и физически представители на Хърватския футболен съюз, сред които и селекционерът на националния отбор Нико Ковач. Инцидентът е станал преди посещението на хората от ХФС на стадион „Полюд“.
 
Полицията е реагирала бързо е и задържала 12 души за нападението, което е осъществено до кафене на магистралата между Загреб и Сплит. Според информацията от сайта на ХФС няма пострадали хора, но автомобилът на делегацията е бил повреден.
 
Останалите членове на групата от федерацията са били изпълнителният директор Дамир Върбанович, отговорникът за сигурността Зоран Цвърк, мениджърите Ива Оливари, Ален Бален и Никша Мартинац, както и пресаташето Томислав Пацак.
 
Седемчленната делегация е пътувала за Сплит, за да дискутира организацията на квалификацията за Евро 2016 между Хърватия и Италия на 12 юни от нашата Група „Н“, която трябва да се проведе в на стадион „Полюд“.
 
Инцидентът е поредна серия от обтегнатите отношения между ХФС и Хайдук. Представителите на клуба обвиняват федерацията в несправедливо отношение и искат оставката на президента Давор Шукер.
 
През ноември Хайдук отказа да излезе за дербито с шампиона Динамо (Загреб), след като на част от феновете на тима беше забранен достъп до стадион „Максимир“ в хърватската столица. Дисциплинарната комисия тогава присъди служебна победа за Динамо, а в Сплит се проведе масов протест срещу управата на централата, в който участие взеха 15 000 души.
 
В продължение на години Хърватският футболен съюз отказваше да провежда мачове на националния отбор в Сплит, но наскоро реши на стадион „Полюд“ да се играят европейските квалификации с Италия и България (10 октомври). Само два дни по-късно УЕФА обяви, че мачът с „адзурите“ трябва да се проведе при закрити врати заради расистки прояви на хърватските фенове на мача с Норвегия (5:1) на 28 март.
 
ХФС обяви, че ще обжалва наказанието, но местните медии гръмнаха, че Сплит е бил избран, тъй като федерацията е знаела за наказанието. От футболната централа отрекоха обвинението.