Легендата на Ливърпул Стивън Джерард разгневи много феновете на шотландския гранд Рейнджърс след решението си да напусне по средата на сезона и да се завърне в английската Висша лига, за да поеме Астън Вила. 

Социалните мрежи бяха залети от негативни реакции след новината, че бившият капитан на мърсисайдци напуска най-успешния шотландски клуб. Някои фенове го нарекоха "Абсолютна змия", а други му пожелават да изпадне с Астън Вила.

Джерард пое Рейнджърс през 2018 година и изведе клуба до историческата 55-та титла миналия сезон, нарушавайки последователността на Селтик от девет поредни трофея и оставайки непобеден във всички шампионатни срещи. Сега легендата напуска клуба в решаващ етап от сезона, като шотландският шампион е само на четири точки пред съперника Селтик, с предстоящ полуфинал за Купата на Лигата срещу Хибърниан само след 10 дни и класиране за елиминационната фаза в Лига Европа. Именно това накара някои фенове да побеснеят и да нападнат жестоко легендата в социалните мрежи. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Тъжен тъжен ден. Бих искал да му благодаря за това, което направи за нашия велик клуб, но никога няма да му простя, че ни напусна в този момент и сега загубих ВСЯКО уважение към него. НИКОЙ не е по-голям от клуба", написа фен смирено към изявлението на клуба.

"Днес съм раздвоен по въпроса. Яростен съм, че го е направил преди задължителен мач от Европа и предстоящ полуфинал, но също така всички знаехме, че неговата лоялност никога не е била към Рейнджърс в дългосрочен план. Сега искам някой, който може да спечели трофеи и да обича клуба. Кой е следващият?", коментира друг привърженик. 

"Наздраве за спомените, но е малко гадно да си тръгнеш по средата, след като преди няколко седмици каза, че няма да отиваш никъде. Остава приличен мениджър, но е доста далече от статут на легенда", написа запалянко от Австралия, а друг добави "Абсолютна змия. Дано изпаднете. Абсолютно никакви добри пожелания от моя страна, след като направи това в този момент от сезона".