Феновете на рекордьора по шампионски титли на Холандия Аякс протестират срещу решението на местната футболна централа за цялостно преиграване пред празни трибуни на прекратения мач между гранда от Амстердам и АЗ Алкмаар от осминафиналите в турнира за купата на страната. Привържениците искат от ръководството на Аякс да им възстанови парите за закупените билети за прекратения преди седмица мач.

След 37 минути игра между двата тима на 21 декември мачът бе прекратен, тъй като отборът на гостите се прибра в съблекалните и не излезе повече на терена. Причина за тази реакция на играчите на АЗ Алкмаар бе червеният картон, показан на костариканския вратар Естебан Алварадо, наритал нахлул на терена привърженик на Аякс. Въпросният фен се опита тогава да нападне стража, но бързо бе повален на земята след серия ритници от страна на костариканеца.

Холандската футболна централа взе решение мачът да се преиграе пред празни трибуни на 19 януари, като резултатът и всички картони от прекъснатата на 21 декември среща се отменят.

Междувременно 19-годишният фен Уесли, който нахлу на терена и предизвика прекратяването на срещата, бе осъден на 4 месеца затвор и още 2 месеца условно заради нанасяне на телесна повреда.