Прекратеният мач от 1/8-финалите за Купата на Холандия между шампиона Аякс и АЗ Алкмаар ще бъде преигран изцяло пред празни трибуни на 19 януари. Това решение взе на извънредно заседание Холандската футболна централа.

Точно преди седмица срещата на „Амстердам Арена” бе прекратена в 37-ата минута при резултат 1:0 в полза на домакините от Аякс. Тогава фен на домакините нахлу на терена и нападна вратаря на АЗ Алкмаар Естебан Алварадо. Впоследствие костариканският страж реагира и повали с ритници привърженика на земята и получи червен картон. Вбесен от решението на съдията пък старши треньорът на гостите Гертян Вербеек прибра играчите си в съблекалните и те повече не се появиха на терена.

Ден по-късно Холандската футболна централа отмени червения картон на Естебан Алварадо, а през уикенда въпросният фен бе наказан да не посещава мачове в следващите 30 години. Днес футболните босове на холандския футбол взеха решение целият мач да се преиграе, без да се взема под внимание резултата от миналата сряда. Жълтите и червените картони, както и голът на Грегъри ван дер Вил от преди седмица не се зачитат. Решението не подлежи на обжалване от нито един от двата клуба и те ще трябва да играят пред празни трибуни на 19 януари.