Светът на футбола е потресен от поредната трагедия – смъртта на капитана на Еспаньол Даниел Харке. Рано тази сутрин феновете на тима се събраха пред новия стадион “Корнела Дел Прат”, за да отдадат последна почит на обичания футболист. Ултрасите вече организират различни събития, за да го почетат. Много от тях смятат, че новият стадион трябва да бъде прекръстен и да носи неговото име. За други фланелката с номер 21, с която играеше трябва да бъде извадена от употреба.

Тялото на 26-годишният играч, който почина в Италия, ще бъде траснпортирано в родината му веднага, след като бъде направена аутопсия.

Голяма част от клубовете в Испания изразиха съболезнованията си за кончината на бранителя. “Семейството на Еспаньол се раздели с един от своите най-заслужили членове. В този момент се чувствам сякаш съм загубил собствено дете", призна през сълзи първият наставник на Харке в мъжкия отбор на "папагалчетата" Рамон Моя. "Харке беше голям футболист, но за мен беше и голям приятел. Много е трудно да се опише с думи какво чувствам. Това никой не иска да го преживее. Тъгата е огромна", довери специалистът.

Градските противници от Барселона си спомниха със сълзи за Харке. Тази нощ "блаугранас" излязоха с черни ленти в контролата си с Чивас в Сан Франциско (1:1).

Капитанът на Реал (Мадрид) Раул се разплака на пресконференция: "Не мога да ви кажа добър вечер. Преди минути научихме болезнената новина за смърт на наш колега, играча на Еспаньол Харке. Искам да изразя болката на Реал Мадрид от трагичната загуба. Тези неща са страшно тъжни и са трудно за обяснение”./БЛИЦ