Голяма част от феновете на Реал (Мадрид) призовават за връщането на бившия наставник Карло Анчелоти начело на тима, съобщава „Марка”. Привържениците на „кралския” клуб са разгневени след поражението от вечния съперник Барслона с 0:4 на „Сантяго Бернабеу” и още по време на срещата призоваха за оставките на президента Флорентино Перес и треньора Рафаел Бенитес.

Желанието на феновете е ръководството да върне Анчелоти, под чието ръководство „белият балет” спечели историческата десета европейска клубна титла с триумфа в Шампионската лига през 2014 година. Миналата седмица Анчелоти публикува в „Инстаграм” снимка с Кристиано Роналдо от премиерата на биографичния филм за португалеца. Веднага с след последния съдийски сигнал на „Ел Класико” феновете започнаха да умоляват 56-годишния специалист да се завърне начело на „кралския” клуб. Това обаче ще зависи повече не от самия него, а от ръководството, което го освободи след края на миналия сезон.

След края на "Ел Класико" белите кърпички се вееха на трибуните на "Сантяго Бернабеу" с призиви за оставки, а се чуха и скандирания с името на настоящия мениджър на Челси Жозе Моуриньо.

Междувременно не закъсняха и подигравателните колажи в социалните мрежи след поражението на Реал от каталунците. Повечето от подигравките очаквано са по адрес на Бенитес, намеквайки му, че скоро може да е безработен. Слабата игра на Кристиано Роналдо пък е изобразена с обява за издирване на португалеца, който сякаш не беше на терена. Друга любопитна шега е представянето на „Сантяго Бернабеу” като тренировъчен терен на каталунците.