Феновете на Челси не спират да изразяват яда си към вратаря Кепа Арисабалага, който отказа да бъде заменен на финала за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити. „Гражданите“ спечелиха трофея след дузпи.

Мениджърът на лондончани Маурицио Сари поиска да замени испанския страж малко преди дузпите, но получи ожесточен отказ от 24-годишния Арисабалага. По-късно треньорът уточни, че е станала грешка. Той помислил, че вратарят има контузия и трябва да бъде заменен. Докато се изясни ситуацията, резервата Вили Кабайеро вече беше на страничната линия и готов да се появи в игра. Думите му бяха потвърдени от Арисабалага.

Обясненията не потушиха страстите сред феновете, които поискаха испанския вратар първоначално да бъде забит на пейката, а през лятото да го продадат. Кепа Арисабалага беше привлечен през 2018 година от Атлетик (Билбао) срещу рекордните за вратар 80 милиона евро.

„Кепа, ти показа тотална липса на класа. Не заслужаваш да бъдеш играч на Челси. Дължиш извинение на мениджъра. Разкарай се от клуба ми“, написа потребителят Mxwll в „Туитър“.

„Каквото и да се случи със Сари като мениджър на Челси, договорът на Кепа незабавно трябва да бъде прекратен, а вратарят продаден“, допълни Wolf Pack.

Част от атаките към Арисабалага е и пробив на страницата на вратаря в „Уикипедия“, където за кратко беше написано, че испанецът е „причината Челси да бъде срам за футбола“.