ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Селекционерът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош показа завидно самочувствие на пресконференцията си и на въпросите "кой е фаворит на Мондиала?"  и "кой отбор ви хареса най-мноgо досега, той отговори: "Португалия".

"Не знам за Роналдо и Ал Насър, не съм говорил с него на тази тема. Това е негов избор, негово решение. Дори не бях разбрал, научих преди малко. Той е изцяло фокусиран върху Световното първенство и иска да помогне на отбора", каза Сантос за евентуалното преминаване на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия.

Той говори и за поведението на звездата си срещу Южна Корея.

"След мача бях на флаш интервю, а след това отидох на пресконференция. Повтарям, че на терена не чух нищо. Видях, че той спори с корейски футболист. Дали видях видео след това? Да, и не ми хареса изобщо. Но проблемите си ги решаваме между нас".

"Не вярвам на проучванията, защото не ги чета. Не гледам новини, тъй като съм зает с тренировките. Откакто съм поел отбора през 2014 винаги съм искал да направя само най-доброто за Португалия", каза треньора за анкета във вестник "А Бола", според която 70% от феновете в страната не искат Кристиано Роналдо да е титуляр.

"Швейцария е изключително опасен съперник. Два силни отбора се срещат. Мачът е непредвидим. Швейцарците биха казали, че те са фаворити и това е нормално. Ние пък вярваме, че ще продължим напред. Те не играят отскоро заедно, дълго време са заедно. И това се водя в мача срещу Сърбия, когато изоставаха с 1:2 в резултата, а действаха напълно спокойно. Те много добре знаят какво искат. Не очаквам да се защитават. Ние имаме големи отговорности, защото представляваме Португалия. Винаги е добре да усещаш адреналина да защитаваш страната си. Искаме да спечелим и го искаме много", добави португалецът.

"След 1966 имаше дупка в представянето на Португалия. Дори не мога да го обясня. Имали сме силни отбори и футболисти, които можеха да постигнат много. Но такава е историята на футбола. След 90-те години започнахме да се класираме често, а н последните 20 години сме неизменно на големи първенства. Сега имаме по-голям шанс да достигнем финал и да го спечелим", смята Сантош.

"Рафаел Леао има огромен потенциал. Той обаче има и нормалните проблеми на футболисти, които имат повече свобода в клубния си отбол. Прави огромни усилия, но има играчи, които изпъкват в един отбор и по-малко в друг. Това не отнема нищо от качествата му и от доверието, което имам в него", завърши Фернандо Сантош.