ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Кристиано Роналдо е казал "да" на Ал Насър и след световното първенство ще се присъедини към клуба от Саудитска Арабия, обяви "Марка". 

Контрактът му ще е за 2,5 години при рекордно възнаграждение в историята на футбола - по 200 милиона евро на сезон! Най-вероятно в тази сума са включени и приходите от реклама.

За сравнение - Лионел Меси и Неймар заработват годишно по 70-75 млн. евро.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback 

Официално договорът на Роналдо ще влезе в сила от 1 януари. "Марка" допълва, че при самото подписване футболистът ще получи и бонус в размер на близо 100 милиона евро.

Припомняме, че 37-годишният португалец стана свободен агент, след като наскоро разтрогна договора си с Манчестър Юнайтед. До раздялата се стигна след скандалното интервю на португалеца пред журналиста Пиърс Морган, в което той критикува остро мениджъра Ерик тен Хаг и каза, че няма как да го уважава. Роналдо отправи и остра позиция по отношение на развитието на клуба, споделяйки, че Манчестър Юнайтед е в застой и не върви напред.

Кристиано в момента е с Португалия на Мондиала в Катар, където играе за пети път в кариерата си на световни футболни финали. На Роналдо и компания предстои осминафинал срещу Швейцария.

Считаният за новия му отбор Ал Насър е най-успешният клуб в Саудитска Арабия с 29 трофея от местни и международни надпревари. 

В момента треньор е французинът Руди Гарсия, който преди това беше начело на Марсилия, Рома, Лион, Лил и др.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК