Фейенорд се върна на четвъртото място в Ередивизи, след като в мач от 28 кръг се наложи с 2:0 над Хееренвеен в Ротердам. Гостите завършиха мача с човек по-малко.
 
Домакините бяха разочаровани през първото полувреме, когато не успяха да материализират предимството си на терена в голове. Четири минути след почивката Фейенорд излезе напред в резултата.
 
Рууд Вормер беше точен при изпълнение на пряк свободен удар пред наказателното поле на Хееренвеен. Домакините удвоиха аванса си след изминаването на 60-ата минута, когато Лекс Имерс се разписа с удар от границата на пеналта.
 
В 73-ата минута Фейенорд получи правото да изпълни дузпа, след като Рубен Схакен беше фаулиран в наказателното поле от Кристиан Кум. Защитникът на Хееренвеен получи червен картон, но Тони Вилена пропусна при изпълнението от бялата точка.
 
Спечелените три точки позволиха на Фейенорд да се върне на четвъртото място в класирането, като изпревари ПСВ Айндховен и вече изостава само на точка от Твенте и Витес в борбатта за второто място. Хееренвеен остава шести.
 
ХОЛАНДИЯ, ЕРЕДИВИЗИ, 28 КРЪГ
От 14 март (петък)
Камбуур – Валвайк 3:2
От 15 март (събота)
Витес – ПСВ Айндховен 1:2
Хераклес – рода 2:1
От 16 март (неделя)
Твенте – АЗ Алкмаар 2:1
Цволе – Го Ахед Игълс 2:0
НЕК Наймеген – Утрехт 2:2
Фейенорд – Хееренвеен 2:0
 
Предстоящи
На 16 март (неделя): НАК Бреда – Аякс
 
КЛАСИРАНЕ: 1.АЯКС 58, 2.Твенте 52, 3.Витес 52, 4.Фейенорд 51, 5.ПСВ Айндховен 50 и др.