ФИФА може да премести от Грузия домакинствата на страната в световните квалификации заради ескалиращия военен конфликт в страната. Грузинците са в една квалификационна група за Мондиал 2010 с нашите национали. Първият домакински мач на Грузия в квалификациите е срещу Ейре на 6 септември, но от ФИФА все още не са решили дали обстановката в страната позволява провеждането на официални срещи. След това грузинските национали гостуват на Италия на 10 септември, а през октомври приемат Кипър и България.
“ФИФА следи от близо ситуацията в Грузия, заявиха от базираната в Цюрих централа. – Все още обаче е рано да се спекулира за предстоящите възможности.”
В същото време срещата от купата на УЕФА между ВИТ Грузия (Тбилиси) и Аустрия (Виена), която трябва да се играе в четвъртък, твърде вероятно ще бъде преместена в съседните Армения или Азербайджан.
ВИТ е последният грузински тим оцелял в евротурнирите. Шампионът Динамо (Тбилиси) бе отстранен от Шампионската лига, след общ резултат 0:3 от гръцкия Панатинайкос.
От Футболната асоциация на Уелс обявиха, че ще предложат на Грузия да приемат контролната среща между двата национални отбора на 20 август да се играе в Суонзи. По програма уелските национали трябваше да гостуват в кавказката република./БЛИЦ